+359 887 75 11 53

Обща информация

Обща информация

www.julianangelov.com е уебсайт, който представя чрез професионални фотографии, видеа и истории за пътешествия традиционния бит, природните красоти и историческото наследство на редица страни и територии по света. Авторът на сайта - фотографът, журналист и издател Юлиан Ангелов, документира по време на многобройните си експедиции някои от последните живи традиционни култури на Земята. Резултат от пътуванията му са стотиците статии в български и чуждестранни медии, както и книгите с пътеписи и събитията, които организира в България и извън пределите й - изложби, лекции, презентации и пр.

 

В различни периоди от време самият Юлиан Ангелов е главен редактор на сп. „GEO” (България), основател и зам.-главен редактор на сп. „Одисей”, редакционен директор на сп. „Пътешественик” и сп. „The Explorer България”. Носител е на първа награда в раздел „Пътешествия и култура” във фотоконкурса на списание „National Geographic” (България) през 2006 г. Юлиан Ангелов има над 15 самостоятелни фотографски изложби и е автор на книгата „За свещените крави и качеството на дните” с пътеписи и фотографии от Индия и Непал, както и на поредицата издания с бранда Must See Bulgaria. 

 

www.julianangelov.com разкрива красотите на планетата Земя чрез огромното разнообразие от изображения в непрекъснато обновяващите се Галерии, както и чрез изданията, които може да поръчате директно от издателя: фотоалбуми, книги с разкази от пътешествия, пътеводители, картички, магнити и др.

 

Всяко от изображенията в Галерии може да бъде закупено за комерсиални цели и като илюстративен материал, както и да бъде отпечатано като fine art копие на различен тип материал при съответна поръчка. За подробности, вижте раздела Fine Art печат в менюто на сайта.

 

Може да допринесете за реализирането на вълнуващите проекти и цели на www.julianangelov.com, както и да подкрепите бъдещите експедиции на Юлиан Ангелов из непознати страни, като се свържете с нас, или направете дарение чрез бутона на PayPal под текста тук.